Brabant
Werkt:
Inclusief

Ontdek de kracht van
onze arbeidsmarkt

Ontmoet elkaar en ervaar

14 podia
47 sprekers
101 oplossingen

Brabant Werkt: Inclusief

Brabant, economische motor van Nederland, waar we niemand langs de kant laten staan. Op donderdag 24 november stropen we de mouwen op om met elkaar echt alles uit de huidige arbeidsmarkt te halen. Dat doen we inclusief: Twan Huys, minister Carola Schouten en genodigden uit bedrijfsleven, overheid, onderwijs en de sociaal ontwikkelbedrijven.

Brabant de inclusiefste
Brabant is niet alleen de economische motor, we zijn ook de inclusiefste provincie van Nederland. Wij doen er alles aan om de afstand tot de arbeidsmarkt voor zoveel mogelijk mensen te verkleinen. Hoe we dat doen en welke kansen dat oplevert voor u, dat ontdekt u op 24 november. Het wordt een dag vol concrete oplossingen en inspirerende voorbeelden.

Stel uw eigen programma samen
Brabant Werkt: Inclusief is een congres van kennis & inspiratie, waarbij u zélf de invulling van de dag bepaalt. Ontdek de allerlaatste oplossingen, ideeën en voorzieningen om Brabant op volle kracht te laten werken.

Tafelsessie met Twan Huys en minister Schouten
Na de opening en gezamenlijke lunch is er een tafelsessie van Twan Huys en minister Schouten. Ook Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland), Kitty Jong (vice-voorzitter FNV), Tof Thissen (algemeen directeur WERKbedrijf UWV), Mohamed El Mokaddem (voorzitter Cedris), Anne-Marije Buckens (50 Company) en diverse andere tafelgasten uit het bedrijfsleven schuiven aan.

Kies uit de vele mogelijkheden
’s Middags zijn er talloze inspirerende presentaties en workshops om uit te kiezen. Selecteer de thema’s die u interessant vindt en stel zo uw eigen programma samen. Van concrete tools en innovaties tot best practices en succesvolle samenwerkingen in de praktijk. Het programma wordt vanaf 1 oktober hier gepubliceerd.

De dag sluiten we samen plenair af met aansluitend een netwerkborrel en walking dinner.

Brabant Werkt: Inclusief is op basis van uitnodiging. Inmiddels zijn de uitnodigingen verstuurd aan relaties van de Brabantse sociaal ontwikkelbedrijven en het UWV. Mocht u geen uitnodiging hebben gekregen en wilt u toch aanwezig zijn mail dan naar: helpdesk@klinkhamergroup.com

Brabant Werkt: Inclusief
een programma van A tot Z

08.30Vertrek met de bus naar Den Bosch
10.30Aankomst in Den Bosch
> Lees meer
Bij de entree haal je je badge af met daarop je persoonlijke dagprogramma. Als je je hebt aangemeld krijg je binnenkort een mail met meer details en de mogelijkheid om je eigen programma samen te stellen.
11.00 - 12.00Update door uw partner
> Lees meer

In hun eigen ‘businesslounge’ praten de verschillende sociaal ontwikkelbedrijven samen met de regionale UWV ’s u bij over de lokale inclusieve ontwikkelingen. Iedere partner bepaald zijn eigen inhoud op basis van actualiteiten. Zo zal het ene ontwikkelbedrijf u willen meenemen in de meest recente businesscases terwijl het andere bedrijf u op de hoogte wil brengen van de nieuwste initiatieven en regelingen. Een aantal partners heeft ervoor gekozen deze presentaties inclusief te doen. Zo zullen WSD, IBN en Weener gezamenlijk optreden als ook de gemeente Breda/ATEA, MidZuid en WVS en Diamant Groep met Baanbrekers.

12.00 - 13.00Netwerk lunch
> Lees meer
In centrale hal wordt een ‘walking’ lunch geserveerd zodat je volop mogelijkheden hebt om te netwerken.
13.00 - 13.45Plenaire aftrap
> Lees meer

Burgmeester Jack Mikkers heet ons welkom. Waarna we op het centrale podium van 1931, aftrappen met een talkshow onder leiding van niemand minder dan Twan Huys. Gepokt en gemazeld als hij is zal hij een aantal gasten bevragen op de stand van zaken en hun eigen inclusieve denkwijze en aanpak. Aan tafel schuiven aan: minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen), Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland), Kitty Jong (o.a. vicevoorzitter FNV), Tof Thissen (algemeen directeur WERKbedrijf UWV), Mohamed El Mokaddem (voorzitter Cedris)  en Anne-Marije Buckens (50 Company). Ook zal Twan een aantal mensen uit de zaal actief betrekken in de discussies. “Wat betekent een inclusieve arbeidsmarkt voor Brabantse werkgevers?”

14.00 - 17.303 break-out-sessies
> Lees meer

’s middags zijn er drie break out sessies van een uur verspreid over vier themalijnen:

- Brabant Werkt: Inclusief inzichten – werkgevers leren van succesvolle best practices
- Brabant Werkt: Inclusief tools - aan de slag met concrete oplossingen
- Brabant Werkt: Inclusief data - van arbeidsmarktinformatie naar actie
- Brabant Werkt: Inclusief inspiratie - verken de meeste uiteenlopende thema’s & workshops

In het totaal 40 (!) sessies waar je uit kunt kiezen. Het spoorboekje met alle tijden en locaties maken we later bekend. Bekijk Break-out Sessies.

17.45 - 18.30Plenaire afsluiting
> Lees meer

Na zo’n dag vol informatie en inspiratie is het goed om gezamenlijk af te sluiten. Onder leiding van Twan Huys kijken we terug én vooruit. Wat hebben we geleerd en wat gaan we morgen (anders) doen om Brabant de inclusiefste provincie te houden. Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen, Economie, Financiën, Kennis- en Talentontwikkeling, zal zijn licht laten schijnen op een inclusieve Brabantse arbeidsmarkt.

De voorzitters van de arbeidsmarktregio’s staan in ieder geval vierkant achter Brabant, de inclusiefste! We kunnen het ons namelijk niet veroorloven om welke arbeidskracht dan ook langs de kant te laten staan. En natuurlijk zouden we geen Brabanders zijn als er geen ruimte voor ‘leut’ is. Dus sluiten we af met een lach en een traan. Paralympisch zeiler Rolf Schrama neemt ons mee op zijn uitdagende reis.

18.30 - 19.30Netwerkborrel met walking dinner
19.30Vertrek met bus

Brabant Werkt: Inclusief
een busreis

We reizen samen vanaf de verschillende sociaal ontwikkelbedrijven naar Den Bosch. Dat is duurzamer, veiliger en relaxter. Geen parkeersores in Den Bosch. En het programma start al in de bus met een of meerdere korte presentaties. Daarnaast de uitgelezen manier om te netwerken met een partner naar keuze. Dus we zijn slim, we reizen inclusief.

Bedrijf Opstaplocatie
Baanbrekers - Waalwijk Zanddonkweg 14, 5144 NX Waalwijk
Diamant - Tilburg Jules de Beerstraat 13, 5048 AH Tilburg
Ergon - Eindhoven Rooijakkersstraat 3, 5652 BA Eindhoven
Gemeente Breda Werkbedrijf: Riethil 11, 4825 AP Breda
IBN - Uden Hockeyweg 5, 5405 NC Uden
KempenPlus - Bladel Raambrug 8, 5531 AG Bladel
Midzuid - Oosterhout Wilhelminakanaal Noord 3, 4902 VR Oosterhout
Senzer - Helmond Churchilllaan 109, 5705 BK Helmond
UWV's Noord-BrabantIedereen die via een uitnodiging van het UWV zich heeft aangemeld kan kiezen voor een van de opstapplaatsen bij de sociaal ontwikkelbedrijven.
WSD - Boxtel Schouwrooij 20, 5281 RE Boxtel
AantWerk Schouwrooij 20, 5281 RE Boxtel
WVS - Roosendaal Bosstraat 81, 4704 RL Roosendaal
MetWerk Bosstraat 81, 4704 RL Roosendaal

Brabant Werkt: Inclusief
partners

Brabant Werkt: Inclusief
ambassadeurs